İstanbul 2 Nolu Şube Güven Tazeledi

18.04.13, Perşembe
Türkiye genelinde sendikacılığa 1998 den bu güne rol model olan Diyanet-Sen İstanbul 2 Nolu Şubesinin Olağan Üstü Kongresini gerçekleştirdi.

Türkiye  genelinde sendikacılığa 1998 den bu güne  rol model olan Diyanet-Sen  İstanbul 2 Nolu Şubesinin Olağan Üstü Kongresini gerçekleştirdi.

Diyanet-Sen Genel Merkezini temsilen  katılan Genel Başkan Vekili Hacıbey Özkan, Genel Başkan Yardımcıları M. Ali Güldemir, Mehmet Yaman’ ın katılımıyla Üsküdar Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşti. Divan Başkanlığını Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman yönetti.

Diyanet-Sen Genel Merkezi adına konuşan Genel Başkan Vekili Hacıbey  Özkan  Geçmişi anıp geleceği inşa edebilmenin erdemine sahibiz dedi. Özkan ‘‘Kurum idari Kurulu Kararlarının  bağlayıcılığı olmadığı halde %85 başarı elde edilmiştir.  Diyanet-Sen  66 bin kişilik  dev gücüyle, yanlışın ,  zulümün , adaletsizliğin karşısında  duracaktır. Büyük bir hızla büyürken aynı zamanda büyük bir erdemin de temsilcileri olduğumuzu unutmuyoruz’’ dedi.

Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Güldemir  Teşkilatlı olmanın  önemine değindi. Türkiye genelinde 76 Şube sayısına ulaştıklarını söyledi. İstanbul ‘da artan ihtiyaç nedeniyle şube sayımızı  çoğaltmanın üyelerimize daha hızlı ulaşa bilirliğin yollarını arıyoruz dedi. Güldemir ‘‘Büyük bir sendikanın artan nüfusuna rağmen ulaşılır lığında, hizmet noktasında da hata oranını minimuma düşürerek çalıştıklarına değindi.

İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Musa Hakan; Sendikacılık alanında Türkiye’de  haklının yanında olmayı, mazlumun sesi olmayı şiar edindik dedi. Hakan ; ‘‘Biz sendikacılığın  sesini duyurma olduğunu bilerek, birlerin  bin olduğu büyük bir güçten destek alarak gerçekleştiriyoruz. Dün konuşturulmayanların bu günkü haklı sesidir Diyanet-Sen’’ dedi.

Olagan üstü Genel Kurula Katılan Van Şube Başkanı Nurullah Arvas konuşmasında Şimdiye kadar silahların gölgesinde sendikacılık yapıyorduk, bundan sonra ağaçların gölgesinde sendikacılığımızı gerçekleştireceğiz dedi.

İstanbul 2 nolu Şube yönetimi şu isimlerden oluşmuştur:

Şube Başkanı Musa Hakan

Şube Başkan Vekili : Abdullah Güldalı